Výsledky mého fotosnažení sdílím i na různé fotoservery. Respektive to jsou ty prvotní místa, kam jsem se rozhodl publikovat své fotky. Až poté přišly na řadu některé ze sociálních sítí. Každopádně např. na serveru 500px jsem sdílel do světa i tuto pampelišku se zapadajícím sluncem v pozadí. A jak už napovídá nadpis příspěvku, na tomto serveru se tato fotka stala zatím mou nejúspěšnější fotkou toho roku. Jasně, pořád ten “puls”, který udává jakýsi rating fotografií, nebyl tak závratný jako fotky od ostatních fotografů z celého světa. Hlavně teda, pokud člověk nesdílí akty, protože pokud je v tomto žánru daný fotograf alespoň trošku šikovný a říkají mu něco pojmy nápaditost a kompozice, pak se dá říci, že úspěch je takřka zaručen.

Ale zpět k fotografii. Na tomto serveru jsem ji nazval “Last Moments of Entirety”, což lze do češtiny volně přeložit jako Poslední chvilky života. A to proto, že každá pampeliška v tomto stádiu už má v podstatě svůj životní cyklus za sebou. Stačí pár dní a při silnějším větru se chmýří rozletí na všechny světové strany.

A kde fotka vznikla? Jednou jsem se jel projet za účelem focení v lesíku plného medvědího česneku. Samozřejmě si i nějaký natrhat. Lesík se nachází v bezprostřední blízkosti řeky Ostravice směrem z Ostravy do Frýdku-Místku. Okolo vede taková pohodová cyklostezka, takže jedete nestále přírodou podél řeky. Jakmile jsem dofotil v lesíku, cestou zpátky mě napadlo využít krásného západu slunce včetně barev, které se objevily na obloze. Když jsem se tak procházel po trávě, napadlo mě tyto ochmýřené pampelišky zakomponovat do fotky. Očividně to nebyl úplně špatný nápad. Měl jsem u sebe jak starý manuální objektiv Helios 44M, tak i sadu mezikroužků a ohebný stativ “octopus”.

Odkaz na fotku zveřejněnou na serveru 500px zde: https://500px.com/photo/163442487/last-moments-of-entirety-by-martin-huf

Popř. v lepším, větším rozlišení v sekci Helios 44M v rámci mé galerie: https://martinhuf.com/gallery/

Pampeliška